Publicat en General

Pasta gansa, recull d’històries (I)

Aquests dies, remenant per trobar llibres per llegir … he trobat el recull de les preguntes i les històries que les precedien del programa PASTA GANSA, presentat pel Mikimoto i amb els guions escrits per Eulàlia Carrillo, Josep Maria Ferrer Sirvent, Francesc Orteu i Joan Tharrats.

Un any de concurs en un sol llibre …. no el posaré tot, però si que aniré escrivint els que em facin més gràcia a mesura que els vagi llegint. Avui toca el mite, Sant Nicolau Pistoler!

En aquells dies sant Nicolau Pistoler i els seus deixebles arribaren a la ciutat de Fraga, i, en passar un deixeble per davant de casa seva, trobà l’esposa que feia molts dies que no veia, i fou llavors que s’escoltaren retrets i crits de rancúnia per l’absència.

I en veure el mestre que el deixeble era humiliat davant els seus germans, alçà la mà i parlà així: “Dona de caràcter esquerp, l’odi i la gelosia no et deixen veure, mira el teu espòs i digues si no el veus satisfet de ser un dels escollits”. I en escoltar allò, la dona aixecà més la veu i cridà al profeta: “I tu qui ets?, pallasso, què és això? una rua del carnaval de Sitges??” I havent-ho escoltat, Sant Nicolau Pistoler, col·loca la mà al cap de la dona, i digué: “és cert que t’he privat durant molts dies de la companyia del teu marit, que es faci justicia, doncs, i que durant un dia tinguis la companyia de molts homes” I fou així, com aquella nit els deixebles i el mestre feren nit en la casa d’aquella dona.

PREGUNTA: De quina comarca és capital la ciutat de Fraga???

En cauran més, prepareu-vos!! 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s