Publicat en General

vivències

L’home de la botiga de betes i fils no deixa de sorprendre’ns. Va deixar la botigueta en mans dels empleats, tota la responsabilitat per ells, i va anar a voltar pel món. Volia aprendre, va dir.

Duia una maleta amb roba i una altra buida per omplir-la d’experiències i records.

S’ha mogut pels Estats Units i n’ha tornat enamorat, ha vist la gran ciutat que és, s’ha trobat com si ja hi hagués estat, tot li era familiar i, a la vegada, molt extrany. No ha tingut problema amb l’idioma, la comunitat hispana és molt gran! allí ha omplert la maleta de roba i records.

També ha visitat alguns racons de l’Àfrica on ha omplert la maleta de sensacions. Ha entès una cosa que ell ja feia temps que intuïa, és més feliç el que menys necessita. Ha ajudat a algunes ONG’s, ha conviscut amb ells i ha descobert que és una persona molt afortunada.

Ha tornat a Europa i ha vist com li volen allargar la vida laboral (si m’hagués quedat al banc, ja em faltaria poc per jubilar-me, pensava ell) fins als 67 anys i, a sobre, li canviaran el càlcul de la pensió. S’esgarrifa! I més quan veu que la guerra política dreta Vs esquerra es trasllada  a l’empresa (en direm) privada. Dreta per Endesa, esquerra per GasNaturalFenosa. Aznar i Gonzalez. Sabieu que estem pagant un sou vitalici a aquests dos personatges … i que ara van a l’empresa privada a seguir cobrant??

El recurs fàcil és dir ……………. em faran treballar dos anys més i em pagaran menys per poder pagar el sou vitalici d’aquests dos senyors?? I el que és pitjor, si els presidents entrants i sortints canvien molt sovint, gràcies a la seva nefasta gestió, augmentarà molt més la nòmina de chupopters-ex-dirigents … fantàstic! I encara hi ha un recurs més fàcil … em seguiran apujant els rebuts de la llum (9%!!!!!!) per pagar el souet del senyor aznar??

Al final els grans sempre guanyen. La reforma laboral li diu al nostre amic que ara podrà contractar treballadors de forma indefinida per que serà més barat acomiadar-los. On és l’estabilitat???? A la butxaca de l’empresari?? segurament!

finalment ha decidit quedar-se a Barcelona, ha trucat els seus amics de gresques i han tornat a cantar junts a la catedral. Les lletres són pròpies, els sons provenen de tot el món … i algú els ha proposat fer concerts a grans espais, fent de teloners dels Manel, Sanjosex i Els Amics de les Arts. N’estan molt satisfets i riuen molt quan pensen que uns grups de joves han obert la porta a l’èxit a una colla d’amics que es reunien a la catedral per tocar els seus instruments rovellats però plens de vida!

 

El seu proper destí és Formentera, soparan a Can Toni, hi veuran un partit del Barça, hi veuran cinema i qui sap si els deixaran animar una mica la nit!

 

Està molt content d’haver tornat a gaudir de la seva ciutat, diu que no n’hi ha cap d’igual i que agrairà molt un canvi en l’alcaldia, igual que al govern. Ell no hi entèn ni de política ni de colors ni de partits, però sap que si s’està massa temps al mateix lloc … i aquest lloc et dóna diners i poder … ho acabes fent malament. Ens dóna aquest missatge, fes-ho bé i plega a temps, quan estiguis ben amunt i que et recordin per les coses bones que vas fer.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s